Praxeis Kelet Európa

Üdvözlünk a Praxeis oldalán!

Köszönjük, hogy ellátogattál az oldalra, és reméljük, ahogy körbenézel, felbátorodsz Jézus követésére, és hogy egy olyan tanítványa leszel Jézusnak, aki tanítványokat nevel mindenhol, amerre csak jár. A Praxeis középpontjában a tanítvány-nevelés áll.

Jézus tanítványaiként az a küldetésünk, hogy olyan tanítványokat neveljünk, akik szintén tanítványokat nevelnek.

Az a látásunk, hogy mindenkinek legyen lehetősége személyesen megismerni, szeretni, imádni Jézust. Az álmunk az, hogy lássuk a tanítványozás mozgalmát terjedni a mi nemzetünkben és a cigány nép között egész Kelet Európában.

Fő tevékenységünk:

Ha van egy teremtő Isten, akkor meg lehet-e Őt ismerni? És ha Ő egy konkrét személy, akkor hogyan lehet vele kapcsolatba kerülni?

 • folyamatos, szenvedélyes és kitartó imádkozás
  • mindig megosztani Jézus örömhírét minél több emberrel
  • kihívni az embereket Jézus követésére, az Ő személyes kapcsolatára, ami egy izgalommal és kihívásokkal teli út (tanítványozás)
  • olyan egyszerű és sokszorosítható hit alapú közösségeket létrehozni, ahol mindenki Jézus Krisztus tanításai szerint él, és azt mutatja be
  • létrehozni egy olyan mozgalmat, amiben a tanítványok sokszorozódásával az evangélium ragályosan terjed
  • odavisszük az evangéliumot és a gyülekezetet, ahol az emberek vannak
  • nem azt kérdezzük: Mit tudunk tenni? hanem azt: Mit kell ahhoz tennünk, hogy az elveszetteket elérjük? (ebben a Szent Szellem vezetését kérjük)
  • Jézus stratégiáját a Bibliából fedezzük fel, aszerint nevelünk tanítványokat és erre bátorítunk másokat is (FBT)
  • megkeressük egy közösségben a Békesség Emberét, őt tanítványozzuk és az ő közösségén belül terjeszti tovább Jézus evangéliumát és tanítványozza a keresőket. 
  • Főként ezekre az alapelvekre fókuszálunk, amire másokat is segítünk !
  • olyan workshopokat tartunk amelyek hit közösségeket és egyéneket segíthet meg abban hogy, hogyan töltsék be a Nagy Küldetést az ő világukban.
  • Jézus földi tevékenységének alapelveire építve hoztunk létre olyan egymásra épülő gyakorlati eszközöket, amelyek tapasztalataink szerint nagy hasznukra vannak  mindazoknak, akik az Atya aratásában munkálkodnak.
A Praxeis név jelentése

A Praxeis szokatlan név, igaz? Az apostolok cselekedeteinek a görög jelentése. Magyarul egyszerűen azt jelenti: cselekedni. Ez a szó kalandokkal és cselekedetekkel teljes. Minket az apostolok cselekedetei és a Szent Szellem cselekedetei inspirálnak!

Az Apostolok cselekedetei a folytatása mindannak, amit Jézus kezdett el tanítani és tenni (Apostolok csel. 1:1).

A mi vágyunk és reménységünk, hogy mi is folytatásai legyünk mindannak, amit Jézus kezdett el tanítani és tenni. Szenvedélyünk hogy kirobbantsunk egy olyan tanítvány nevelő mozgalmat a nemzetek között, ami végigsöpör egész Kelet- Európában. 

Amit mások mondanak:

Praxeis az emberek olyan izgalmas csapata, akiknek szenvedélyük elérni az elveszetteket és olyan tanítványokat nevelnek, akik szeretik, követik és engedelmeskednek Jézusnak.

Források

Letöltések

Az Újszövetségben Jézusnak megvolt a saját missziós metódusa, amely szerint tanítványozta a követőit. Nem csak elhívta őket, hogy emberhalászok’ legyenek, hanem példaként is szolgált nekik.

Tegyétek tanítványokká a nemzeteket. Ez a 3 kis szavacska mindent megváltoztat. Amikor Jézus a Nagy Küldetés parancsot kiadta (Mát.28:18-20), megparancsolta, hogy tegyük tanítványokká az ethné-t.